الکتروموتور

الکتروموتور

الکتروموتور

الکتروموتور

الکتروموتور ، انواع الکتروموتور ، الکتروموتور تک فاز ، الکتروموتور سه فاز ، نمایندگی الکتروموتور ، نمایندگی الکتروموتور تک فاز ، نمایندگی الکتروموتور سه فاز ، الکتروموتور دستگاهی است که انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می کند. برعکس این عمل یعنی تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی توسط یک ژنراتور الکتریکی انجام می شود.در الکتروموتورهای عادی، از طریق تعامل بین میدان مغناطیسی الکتروموتور و سیم پیچ جریان ، نیرو در درون موتور تولید می شود.شما می توانید انواع الکتروموتور را در اطراف خودتان ببینید.

انواع الکتروموتور

برای مثال نزدیک ترین آن ها، الکتروموتور موجود در کامپیوتر خانگی یا لپ تاپ است که شامل دو الکتروموتور می باشد. یکی از آن ها وظیفه چرخش هارد دیسک را برعهده دارد و دیگری برای تهویه و ایجاد جریان هوا در کامپیوتر نصب شده است. همچنین در آشپزخانه هم می توانید نمونه های دیگری از الکتروموتور را مشاهده کنید. نظیر الکتروموتور ماشین لباسشویی یا الکتروموتور هود آشپزخانه.

الکتروموتور تک فاز

الکتروموتور انواع مختلفی دارد که بسته به نوع کاربرد آن در صنایع مختلف استفاده می گردد. از انواع الکتروموتور ها می توان به نوع تک فاز یا الکتروموتور سه فاز اشاره کرد که هر کدام از دسته های نامبرده در دور های مختلف و توان های متفاوت تولید می شوند. الکتروموتور ها بر اساس جنس بدنه و آلیاژ بکار رفته در ساخت آن ها نیز به دو دسته ی الکتروموتور های چدنی و الکتروموتور های آلومینیومی تقسیم می شوند.

الکتروموتور سه فاز

اغلب موتورهای الکتریکی دوار هستند اما موتور خطی هم وجود دارند.هر موتور الکتریکی دوارازدو بخش متحرک و محرک تشکیل شده است .که به بخش متحرک روتور و به بخش ثابت که معمولا درون موتور قرار دارد استاتور یا ایستانه نیز می گویند .در یک الکتروموتور ، روتور به علت گشتاوری که ناشی از نیروی است که توسط میدان مغناطیسی ایجاد ایجاد شده در استاتور است به حول محور خود می چرخد هر الکتروموتور بر اساس ساختارش توسط برق جریان مستقیم DC و یا جریان متناوب AC تغذیه می گردد.

نمایندگی الکتروموتور

یک موتور الکتریکی (الکتروموتور) ، الکتریسیته را به حرکت مکانیکی تبدیل می‌کند. عمل عکس آن که تبدیل حرکت مکانیکی به الکتریسیته است، توسط ژنراتور انجام می‌شود. این دو وسیله بجز در عملکرد ، مشابه یکدیگر هستند. اکثر موتورهای الکتریکی توسط الکترومغناطیس کار می‌کنند، اما موتورهایی که بر اساس پدیده‌های دیگری نظیر نیروی الکتروستاتیک و اثر پیزوالکتریک کار می‌کنند، هم وجود دارند.ایده کلی این است که وقتی که یک ماده حامل جریان الکتریسیته تحت اثر یک میدان مغناطیسی قرار می‌گیرد، نیرویی بر روی آن ماده از سوی میدان اعمال می‌شود. در یک موتور استوانه‌ای ، روتور به علت گشتاوری که ناشی از نیرویی است که به فاصله‌ای معین از محور روتور به روتور اعمال می‌شود، می‌گردد.

نمایندگی الکتروموتور تک فاز

اغلب موتورهای الکتریکی دوارند، اما موتور خطی هم وجود دارند. در یک موتور دوار بخش متحرک (که معمولاً درون موتور است) روتور و بخش ثابت استاتور خوانده می‌شود. موتور شامل آهنرباهای الکتریکی است که روی یک قاب سیم پیچی شده است. گر چه این قاب اغلب آرمیچر خوانده می‌شود، اما این واژه عموماً به غلط بکار برده می‌شود. در واقع آرمیچر آن بخش از موتور است که به آن ولتاژ ورودی اعمال می‌شود یا آن بخش از ژنراتور است که در آن ولتاژ خروجی ایجاد می‌شود. با توجه به طراحی ماشین ، هر کدام از بخشهای روتور یا استاتور می‌توانند به عنوان آرمیچر باشند. برای ساختن موتورهایی بسیار ساده کیتهایی را در مدارس استفاده می‌کنند.

الکتروموتور

الکتروموتورها انرژی الکتریسیته را به انرژی مکانیکی تبدیل می کنند, موتورهای الکتریکی موجود بنا به نیاز مشتریان : الکتروموتور بدنه آلومینیوم , الکتروموتورهای بدنه چدن می باشند. دور الکتروموتور را با اصطلاح RMP نشان می دهند که این دور در الکتروموتور سه فاز, الکتروموتور تکفاز نوسان دارد, الکتروموتورهای ۷۵۰ و ۱۰۰۰ و ۱۵۰۰ و ۳۰۰۰ وجود دارند, تعداد دور سیم پیچی در انواع الکتروموتورها بستگی به قدرت گردش الکتروموتور دارد یعنی هرچه میزان قدرت الکتروموتورها بیشتر باشد دور و تعداد سیم پیچی بیشتر می شود، دمای داخلی موتورالکتریکی را با علامت اختصاری IP نشان می دهند در برخی نقاط که دمای هوای بالایی دارند مثل جنوب کشورمان معمولا از الکتروموتورهایی استفاده می کنند

که عایق حرارتی بالایی دارند

یعنی تحمل دمای بالایی دارند. ولی در مناطق کوهستانی و سردسیر کشور معمولا از الکتروموتورهایی استفاده می کنند با درجه حرارتی کم و در اصطلاح بین المللی به عایق حرارتی در تمام الکتروموتورها از قبیل الکتروموتور عمودی, الکتروموتور شناور ,الکتروپمپ, ژنراتور INSULATION می گویند. شرکت های تولید کننده این نوع محصول در کیلو وات پایین در برخی موارد از سیم آلومینیوم برای سیم پیچی استفاده می کنند که هزینه کاهش می یابد و برای قالب بیرونی از چدن و یا آلومینیوم,که برای تبادل گرما پوسته آلومینیوم در نقاط گرمسیر کاربرد بیشتری دارد و پوسته چدن در مناطق سردسیر, اغلب الکتروموتور ها دوار هستند, اما در برخی موارد و بر اساس نیاز و کاربرد

موتور دوار بخش متحرک

موتورخطی هم وجود دارد در یک موتور دوار بخش متحرک چرخانه یا رتور به بخش ثابت یا استاتور متصل می شود ,موتور شامل آهنربای الکتریکی است که روی یک قاب سیم پیچی شده است, موتور الکتریکی انواع مختلفی دارد که به صورت کلی به دو بخش AC و DC نام می گیرد, در موتور های DC سرعت موتور وابسته به جریان است که علامت آن را با I , و یا A آمپر می گویند,معمولا سرعت توسط ولتاژ متغییر ویا عبور جریان و با استفاده از تپها در سیم پیچی موتور یا با داشتن یک منبع ولتاژ متغیر ,کنترل می شود به دلیل اینکه این نوع موتور در سرعت پایین می تواند گشتاور زیادی ایجاد کند,ایده کلی این است که وقتی یک ماده حامل جریان الکتریسیته تحت اثر یک میدان مغناطیسی قرار می گیرد,نیرویی بر روی آن ماده از سوی میدان اعمال می شود.

هیدروموتورهای پیستونی شعاعی

یک لوله ی سیلندری متصل به درایو شفت دارند، که دارای تعدادی پیستون است که در سوراخ های شعاعی سیلندر حرکت رفت و برگشتی دارند. پیستون ها بصورت عمود بر محور میل لنگ قرار می گیرند. با چرخیدن میل لنگ، پیستون ها بصورت خطی با فشار سیال حرکت می کنند. موتورهای پیستونی شعاعی در دو نوع کلی هستند، ۱٫ پیستونی فشار به داخل ۲٫ پیستونی فشار به خارج

هیدروموتور پیستونی شعاعی

نوع میل لنگی (به عنوان مثال موتور هیدرولیکی staffa یا SAl) با تک بادامک و پیستون فشار به داخل اساسا یک طراحی قدیمی محسوب می شود با این وجود ویژگی های گشتاور اولیه ی فوق العاده بالایی دارد. موتورهای پیستونی شعاعی نوع میل لنگی قادرند با سرعت “خزش” کار کنند و برخی می توانند بطور یکنواخت تا سرعت ۱۵۰۰ rpm کار کنند و در عین حال ویژگی های گشتاوری خروجی ثابتی را ارائه دهند. و این باعث می شود که آنها هنوز هم تطبیق پذیرترین طراحی را داشته باشند.

هیدروموتور پیستونی محوری

در طراحی های متفاوتی وجود دارند. این طراحی های متفاوت شامل نحوه ی توزیع سیال در پیستون یا سیلندرهای مختلف و همچنین طراحی خود سیلندرها است. برخی موتورها پیستون هایی دارند که با استفاده از میله ها (بسیار شبیه موتور احتراق داخلی) به بادامک متصل شده است، در حالی که بقیه آنها “کفشک” شناور و یا حتی با سیلندر های تلسکوپی تماس کروی دارند، مانند نوع پارکر دنیزون کالزونی (Parker Denison Calzoni). هر طراحی مزایا و معایب خاص خود را دارد. از جمله توانایی چرخش آزادانه، بازده حجمی بالا، قابلیت اطمینان بالا و غیره.

هیدروموتور پیستونی اینترموت

نوع حلقه بادامکی مولتی لوب (Multi-lobe cam ring) یک حلقه بادامکی با چند لوب است و غلتک های پیستون در مقابل حلقه بادامکی به خارج فشار می آورند. این باعث ایجاد خروجی یکنواخت با گشتاور اولیه ی بالا می شود، اما اغلب در رنج سرعت بالا محدود می شوند. این نوع از موتورها، مخصوصا در کاربردهای سرعت پایین مناسب هستند و می توانند قدرت بسیار بالایی ایجاد نمایند.

هیدروموتور پیستونی محوری

این هیدروموتورها نیز از قاعده ی حرکت رفت و برگشتی پیستون استفاده می نماید تا شفت خروجی را بچرخاند. اما حرکت بجای شعاعی محوری است. تعدادی پیستون بصورت دایروی در یک محفظه (بلوک سیلندر، روتور، یا بشکه) قرار دارند. این محفظه بوسیله شفتی که با پیستون های پمپ کننده هم راستاست حول محورش می چرخد. دو طرح برای موتوهای پیستونی محوری وجود دارد، نوع سواش پلیت (swashplate) و نوع محور مورب. در طراحی سواش پلیت، پیستون و شفت درایو موازی هستند و در طراحی محور مورب، پیستون ها با زاویه ای نسبت به درایو شفت اصلی قرار گرفته اند.

هیدرو موتور پیستونی خطی

از فشار اعمال شده بر انتهای پیستون هایی که در سیلندرها حرکت رفت و برگشتی انجام می دهند، گشتاور تولید می کنند. در طراحی خطی، درایو شفت و سیلندر موتور هم محور هستند. فشار در انتهای پیستون ها باعث یک عکس العمل در مقابل کج شدن سواش پلیت می شود و سیلندر و شفت را می چرخاند. گشتاور ایجاد شده متناسب با مساحت پیستون ها و تابعی از زوایه ی قرار گرفتن سوآش پلیت است. این موتورها در مدل های ثابت و با جابجایی متغیر ساخته می شوند و زاویه ی سوآش پلیت جابجایی موتور را تعیین می نماید.

  • پمپ هیدرولیک دنده ای دنده داخلی
  • پمپ هیدرولیک دنده ای دنده خارجی
  • هیدرو موتور پیستونی خطی
  • هیدروموتور پیستونی محوری
  • هیدروموتور پیستونی اینترموت

پمپ هیدرولیک دنده ای دنده خارجی

پمپ هیدرولیک دنده ای دنده خارجی متشکل از دو چرخدنده است که در آن شفت محرک با خار به چرخدنده محرک پمپ وصل شده است. چرخدنده هرزگرد با چرخدنده محرک درگیر است و هر دو باهم می چرخند. دندانه های چرخدنده های درگیر با هم ، دریچه های ورودی و خروجی پمپ را نسبت به هم آب بندی می کنند. با گردش چرخدنده ها ، در قسمت ورودی پمپ ، دندانه های دو چرندنده از هم باز می شوند. باز شدن دندانه ها یک مکش و انبساط حجمی در این قسمت به وجود آورده و سبب می شود که سیال دراثر فشار هوای مخزن سیال به درون پمپ رانده شود. این سیال سپس در فضای خالی بین دندانه های چرخدنده ها و بدنه پمپ ، به طرف دریچه خروجی هدایت می گردد. در این قسمت دندانه های دو چرخدنده به هم نزدیک شده و باعث می شود سیال به طرف خارج رانده شود. باید توجه کرد که آب بندی بین دندانه های دو چرخدنده به روغن اجازه نمی دهد که از وسط پمپ عبور کرده و به قسمت ورودی پمپ باز گردد.

پمپ هیدرولیک دنده ای دنده داخلی

پمپ هیدرولیک دنده ای دنده ، داخلی از یک چرخدنده محرک خارجی که درون یک چرخدنده داخلی حلقه ای قرار گرفته ، ساخته شده است. با گردش چرخدنده ها ، به دلیل دور شدن دندانه ها از یکدیگر ، مکش ( به دلیل انبساط حجم ) ایجاد شده و سیال به واسطه فشار هوا به درون پمپ رانده می شود. در این پمپ نیز ، سیال در فضای بین دندانه ها و دیواره هلالی جابه جا شده و از دریچه خروجی پمپ خارج می گردد. دیواره هلالی ، دندانه های چرخدنده داخلی را آب بندی می کند. به دلیل نوع طراحی ، این پمپ ها را نمی توان با حجم جابجایی قابل تنظیم ساخت.





1 دیدگاه در “الکتروموتور

  1. الکتروموتور ، انواع الکتروموتور ، الکتروموتور تک فاز ، الکتروموتور سه فاز ، نمایندگی الکتروموتور ، نمایندگی الکتروموتور تک فاز ، نمایندگی الکتروموتور سه فاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *